Vergoeding & tarieven

Het Huis voor EGT hanteert onderstaande vergoeding en werkwijze. De zorg wordt helemaal of voor een groot deel vergoed door de zorgverzekering. Wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars. Voor meer informatie over het deel van de zorg dat vergoed wordt zie 'Vergoeding'.

Werkwijze

Het behandeltraject begint met drie diagnostieksessies van 60 minuten. Na het behandeltraject volgt een adviesgesprek en meestal ook behandeling. Het Huis voor EGT hanteert het tarief van de NZA.

Een overzicht van tarieven en meer informatie over onze werkwijze vind je hier: 


Vergoeding

Er zijn verschillende soorten polissen:

- Heb je een ‘echte’ restitutiepolis? Dan worden alle kosten van de behandeling door jouw verzekering vergoed. Menzis (basis vrij) en ASR (eigen keuze)  hebben een ‘echte’ resitutiepolis. EUcare heeft ook zo'n polis maar dan moet je vaak wel vooraf toestemming vragen voor de behandeling.

- Heb je een combinatiepolis of een naturapolis? Met deze polis vergoed jouw verzekering ongeveer 60% tot 80% van de behandeling. Welk percentage precies wordt vergoed verschilt per verzekeraar. Vraag dus goed na wat zij vergoeden!

- Heb je een budgetpolis? De zorgverzekeraar vergoedt dan maar 50-60% van de behandeling. Het is met deze soort polis dus belangrijk om goed te overwegen of je de kosten die voor jou zijnkan dragen.


Wil je precies weten hoeveen % je vergoedt krijgt met jouw polis?

Op Vergoedingen 2025 | Contractvrije Psycholoog vindt je een overzicht.

Let op: is jouw eigen risico nog niet op? Dit wordt door jouw zorgverzekering eerst aangesproken.


Te laat afzeggen

Je kunt afspraken tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren of wijzigen. Zeg je een afspraak binnen 24 uur af dan rekenen wij hiervoor 65 euro. Je krijgt hiervoor een factuur toegestuurd. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet! Indien de betaaltermijn van de factuur is verlopen zullen we je vragen dit bedrag tijdens de eerstvolgende sessie te pinnen.

Schatten van de totale kosten

Het behandeltraject begint altijd met twee tot drie diagnostieksessies van 60 minuten. We weten van te voren niet precies hoelang jouw behandeling zal duren, maar wanneer je tot verandering wilt komen zal je  moeten rekenen met ongeveer 15 tot soms 30 individuele behandelsessies. We bekijken ongeveer elke tien sessies samen of de therapie nog zinvol is. We zullen steeds samen bekijken wat er nodig is. Ga je ook groepstherapie volgen als onderdeel van de behandeling dan zullen we je van te voren laten weten wat de kosten hiervoor zijn en of dit betekent dat je juist meer of minder kwijt bent aan de behandeling. Neem in je rekensom ook altijd mee dat je elk kalenderjaar ook het eigen risico moet betalen. Ga je in behandeling bij onze (GZ)psycholoog? We informeren je dan apart over de kosten per sessie.

Vraag je zorgverzekeraar wat zij vergoeden!

Om van te voren te weten of een behandeling bij het Huis voor EGT tot financiële problemen leidt adviseren we je het volgende:

Stuur jouw zorgverzekeraar een bericht met de volgende vragen:

Ik wil graag in behandeling bij het Huis voor EGT. Ik wil graag weten hoeveel van deze behandeling door jullie wordt vergoed. Hoeveel vergoeden jullie per behandelsessie met mijn huidige polis? Het Huis voor EGT rekent met de NZA-tarieven. Daarnaast zullen twee of drie diagnostieksessies van 60 minuten worden gepland. Welk deel vergoeden jullie hiervan? Is het nodig van te voren toestemming te vragen voor mijn behandeling? Zo ja, hoe kan ik dat doen? Zijn er aanvullende eisen of voorwaarden die belangrijk zijn voor mij of mijn behandelaar om te weten? Is er een maximum aantal sessies dat vergoed wordt?

Je kunt eventueel ook nog vragen hoe hoog jouw eigen risico is of welk deel nog open staat. Als je
belt met je verzekering is het belangrijk te vragen of ze de informatie per email of post aan je
kunnen versturen. Vraag dan ook wie je hebt gesproken en schrijf dit op!